Texel trekkers

De grootste trekker van Texel is natuurlijk de zee. De natuur is prachtig; op minder dan 2 km van huis vindt u het strand en de ingang tot het natuurgebied De Slufter, een fourage gebied voor vogels, dat ook in de winter schitterend is. Verder kunt u natuurlijk heerlijk wandelen en fietsen op het grote eiland. Een wandeling naar de Vuurtoren is goed te doen. In het strandpaviljoen heb je uitzicht zowel op de Noordzee als op het wad. Daar vertrekt ook het schip De Vriendschap dat u meeneemt voor een dagje naar Vlieland en het wad.

Leuke dingen om met de familie naar toe te gaan is Ecomare, het Biermuseum, het luchtvaart-en oorlogsmuseum, de zelfpluktuin en een visje eten in de haven van Oudeschild, waar ook de boot vertrekt voor de zeehondentocht op het wad.
Texel kent 7 leuke dorpjes. Den Burg is het kloppend centrum en winkelhart van Texel. In Den Burg wonen de meeste mensen, is wekelijks een gezellige markt en is het genieten op een van de terrasjes. Een van de leukste dorpjes op Texel is Oosterend. Daar vind je ook topslagerij Maas, met fijne worsten en lamsvlees, en er zijn enkele galeries in het dorpje met verrassend werk. De Koog is een echte badplaats met veel uitgaansgelegenheid.